Deel dit artikel
-

Microsoft brengt nieuwe IE toch vóór Longhorn

Microsoft scheidt de volgende versie van zijn webbrowser Internet Explorer van Longhorn. IE 7 komt uit vóór die de volgende Windows-versie. Dit maakte Microsoft-topman Bill Gates bekend.

Gates liet dit weten op de beveiligingsbijeenkomst RSA Conference 2005. Hij zegt dat er komende zomer een bètaversie verschijnt van IE 7. Die browser draait op pc's met Windows XP voorzien van Service Pack 2. De browser verschijnt nog voor Longhorn, deze volgende generatie Windows komt naar verwachting komend jaar uit.

Gates komt daarmee terug op de eerder ingeslagen – en openlijk geuite – strategie om de browser nog hechter te koppelen aan het besturingssysteem. De volgende opwaardering van IE moest dus wachten op de volgende opwaardering van Windows. Dit betrof niet lapmiddelen (patches) voor beveiligingsgaten, maar wel functionaliteit.

De chief software architect erkent schoorvoetend dat de browser zelf een vorm van een beveiligingsgat is geworden. Iets dat Microsoft-critici al enige tijd beweren. “Browsen is zeker een kwetsbaarheid”, aldus de mede-oprichter van Microsoft.

Deel dit bericht

2 Reacties

Freeman

Naar mijn idee is de veiligheid niet het enige waar ze naar moeten kijken. Een fatsoenlijke ondersteuning van CSS en PNG zou een enorme stap voorwaarts kunnen betekenen voor het ontwikkelen van dynamische en lichte webpagina's. Het lijkt erop dat ze expres deze standaarden niet ondersteunen om zo een 'eigen' internet omgeving op te bouwen rondom hun .net standaard. Voor website ontwikkelaars zou het een uitkomst zijn wanneer we verlost zijn van het gegeven dat iedere browser zijn eigen standaardjes hanteert.

Jeroen

Wat denken jullie, is dit nu voortschrijdend inzicht of een reactie op het stijgend marktaandeel van FireFox?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond