Deel dit artikel
-

Kwartaalcijfers Microsoft: hardware zakt in, cloud minder sterk

Microsoft ontleent nauwelijks nog inkomsten aan Windows Phone sinds het bedrijf is gestopt met de verkoop van Lumia toestellen. De omzet daalde 81 procent, maar ook de Surface tablets doen het niet goed meer. De omzet viel vergeleken met vorig jaar 2 procent lager uit.

Voor het overige vielen de resultaten over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar beleggers mee. Op een omzet van 26,1 miljard dollar noteerde Microsoft een nettowinst van 6,5 miljard.

Microsoft verdiende 5 procent meer aan Windows licenties, en ook Office zorgde weer voor groei. Office en Office 365 brachten 7,4 miljard op.

Met de cloud verdiende Microsoft 6,9 miljard. Dat is wel fors minder dan twee kwartalen terug, toen de 10 miljard werd gepasseerd.

Zoekadvertenties via Bing brachten 10 procent meer op, maar gaming leverde 3 procent in.

Dochter LinkedIn droeg 228 miljoen dollar bij aan de omzet.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Surface doet het wel goed. 2% daling is minimaal, zeker als je bedenkt dat er geen updates waren dit jaar. Bij Apple zakt het dan veel harder weg.
Blijft jammer het stoppen met Lumia toetstellen. De 640XL is zelfs in de huidige markt nog een van de beste telefoons die ik oot heb gezien, als je de prijs meeweegt misschien zelfs de nummer 1.
De opvolger was echter een draak, de 650 was een dikke stap terug. En de 950(XL) was natuurlijk een mooi vlaggenschip, maar je hebt ook de categorien eronder nodig. Jammer dat Nokia nu terugkomt als Crapdroid. WP is zoveel fijner.

jos

Die daling is juist geen goed nieuws, gelet op de nieuwe producten die onder de Surface noemer verschenen. Dit was juist een onverwachte groeimarkt voor Microsoft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond