Deel dit artikel
-

Microsoft en Dell lanceren Azure cloud-uit-de-doos

Microsoft lanceert samen met Dell een Azure cloud-uit-de-doos oplossing voor klanten die hun eigen datacenters willen blijven gebruiken. Het Microsoft Cloud Platform System werd zojuist in San Francisco aangekondigd.

De oplossing bestaat uit gestapelde servers met Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2 en Windows Azure Pack. In feite creëren bedrijven daarmee hun eigen Azure omgeving waarmee ze bijvoorbeeld websites of virtuele machines kunnen beheren. Het cloudproduct komt volgende maand al op de markt.

Microsoft kondigde ook een marktplaats voor de cloud aan, samen met een groot aantal partners als Hortonworks en Cloudera.

Cloud is een van de pijlers onder het Microsoft van CEO Satya Nadella. De activiteiten brengen nu al zo’n 4,5 miljard dollar per jaar op, inclusief Office 365. Dat is echter een fractie van de 70 miljard die het binnenhaalt met andere producten en diensten. Microsofts belangrijkste concurrenten zijn Amazon en Google.

Microsoft heeft clouddatacenters in negentien regio in de wereld en daar komen regelmatig nieuwe bij, zoals deze maand in Australie. Azure is geschikt voor elk besturingssysteem, waaronder Linux. Zo’n twintig procent van de capaciteit wordt door Linux benut.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond