Deel dit artikel
-

Microsoft gelooft heilig in Surface tablet (update)

Microsoft heeft 3 tot 5 miljoen Surface-tablets in productie genomen, zo meldt The Wall Street Journal. Dat ligt ongeveer in de lijn van de Kindle Fire en Nexus 7-tablets.

Het bedrijf is daarmee zelf tamelijk optimistisch over de verkoopkansen van zijn tablet, die vanaf 26 oktober behalve in de VS ook in Australië, Canada, China, France, Duitsland, Hong Kong en Engeland verkrijgbaar zal zijn.

Toch zijn de bestelde aantallen nog altijd zeer gering vergeleken met de iPad, waar Apple er in het afgelopen kwartaal zeventien miljoen van heeft verkocht. Apple heeft vanmiddag uitnodigingen verstuurd voor de perslancering van de iPad mini op 23 oktober.

Inmiddels zijn ook de prijzen van de Surface bekendgemaakt. Het goedkoopste model gaat voor 499 dollar de deur uit, dat is zonder hoes met toetsenbord (de zogenoemde Touch Cover). Het duurste model met 64 GB gaat 699 dollar kosten. Geruchten dat Microsoft de tablets voor 199 dollar zou gaan verkopen, blijken dus niet waar.

De Surface-tablets zijn gebaseerd op een ARM-architectuur. Daarop kunnen geen normale Windowsprogramma’s draaien. Wie dat wil, moet wachten op Surface-tablets voor de zakelijke markt, met Intel Ivy Bridge processor.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond