Deel dit artikel
-

‘Microsoft wil gratis Windows uitbrengen’

Microsoft onderzoekt de mogelijkheden om fabrikanten een gratis versie van Windows aan te bieden. Dat meldt ZDNet op basis van anonieme bronnen. Het gaat om een Windows-variant waarin Microsoft diensten als Skype, OneDrive en Bing standaard ingebakken zitten.

Microsoft zou daarmee het voorbeeld willen volgen van Google, die Android ook gratis aanbiedt met tal van Google diensten. Een sterke aanwijzing voor het nieuwe beleid is een uitgelekt ontwikkelpakket onder de noemer Windows 8.1 with Bing, waarvan niet helemaal duidelijk is of het ook echt op de markt komt.

Recentelijk werd bekend dat Microsoft de prijzen voor OEM-licenties (waarvoor pc-fabrikanten moeten betalen) flink zal gaan verlagen, mogelijk zelfs tot vijftien dollar per licentie. Voorheen betaalden fabrikanten vijftig dollar.

Het is ook niet duidelijk of Microsoft hetzelfde beleid overweegt voor Windows Phone. Dit mobiele OS wordt standaard geleverd met OneDrive, Bing Maps, Xbox music streaming, Bing SmartSearch en Office.

Microsoft brengt vermoedelijk 8 april een belangrijke update uit van Windows 8.1. Ontwikkelaars krijgen de update paar dagen eerder. In Update 1 zijn diverse veranderingen aangebracht voor desktopgebruikers. Zo start Windows 8.1 voortaan standaard in de desktopmodus, waarbij het zogenoemde tegelscherm volledig wordt overgeslagen.

Deel dit bericht

4 Reacties

mr. Bluesky

MS kan beter Windows XP ondersteunen, met bv. een ServicePack 4.
Hier is al zoveel energie in gestoken, ook door millioenen hobbyisten wereldwijd.

Wilbur

Neem maar een Mac, mr. Bluesky. U heeft overduidelijk geen verstand van computeren, namelijk.

mr. Bluesky

Dit gaat niet over Mac maar over Microsoft.
Mooi dat u zoveel weet van iemand die u niet kent.

Erik

Waar het om draait is klantenbinding. Wanneer er een besturingssysteem aanwezig is wordt er niet gezocht naar een alternatief. Vermoedelijk blijft de verwachte massale upgrade vanaf Windows XP achter en vermoedt men dat bij die achterblijvers ook veel overstappers zijn naar Linux versies.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond