Deel dit artikel
-

Microsoft lanceert opvolger van Hotmail

Microsoft heeft een nieuwe gratis webmaildienst gelanceerd, Outlook.com, ter vervanging van het verouderde Hotmail. De nieuwe dienst is nauw geïntegreerd met de virtuele kluis SkyDrive.

De dienst heeft hetzelfde Spartaanse uiterlijk als veel Metro-applicaties in Windows 8, maar is onder de motorkap krachtiger dan Hotmail door het gebruik van de Exchange mailserver. Via People Hub kunnen berichten van Twitter, LinkedIn, Facebook en Google+ worden ontvangen. Ook synchronisatie met mobiele apparaten als smartphones is mogelijk.

Verder sorteert Outlook.com automatisch nieuwsbrieven en berichten van belangrijke contactpersonen.

De webmaildienst is nu nog op proef, maar Microsoft wil uiteindelijk alle Hotmail-gebruikers laten migreren naar Outlook.com, genoemd naar het gelijknamige Office-programma. Inloggen is mogelijk met de bestaande gegevens voor Hotmail.

Deel dit bericht

3 Reacties

Sergey

Dit hadden ze tien jaar eerder moeten doen

Remy Bergsma

“maar is onder de motorkap krachtiger dan Hotmail door het gebruik van de Exchange mailserver. ” Dit is overdreven: de nieuwe service gebruikt features van Exchange, het maakt niet direct gebruik van de software van Exchange. Belangrijk verschil.

John

Om die features te kunnen bieden zal Microsoft ongetwijfeld zijn servertechnologie inzetten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond