Deel dit artikel
-

Windows 10 op vrijwel alle Lumia smartphones

Microsoft gaat Windows 10 beschikbaar maken voor alle Windows Phones die nu versie 8.1 draaien. Maar er komen ook speciale modellen geoptimaliseerd voor Windows 10. Dat maakte het bedrijf zojuist bekend op het Mobile World Congress in Barcelona.

Niet alle functionaliteit zal aanwezig zijn voor alle toestellen, en mogelijk zullen pas de toekomstige toestellen Windows 10 volledig ondersteunen. Microsoft toonde zojuist onder meer de nieuwe Sparton browser die met Windows 10 zal worden meegeleverd.

Een jaar geleden stond Nokia op MWC nog de presentatie te geven, maar ditmaal moesten we voor aankondigingen echt naar de stand van Microsoft. Daar werden zojuist twee nieuwe midrage Lumia toestellen gelanceerd: de 640 en de grotere 640 XL.

De Lumia 640 is een 5-inch toestel met 1GB aan RAM geheugen en 8GB aan opslag, met een Snapdragon processor en een 8 megapixel camera aan de achterkant. De toestellen draaien op Windows 8.1, maar worden later dit jaar opgewaardeerd naar Windows 10.

De toestellen zullen in april verkrijgbaar zijn.  De Lumia 640 kost 139 euro voor de 3G-versie en 159 euro voor 4G, de 640 XL kost voor beide varianten resp. 189 en 219 euro. Beide toestellen komen met een jaar lang toegang tot Office 365.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond