Deel dit artikel
-

Microsoft laat naam Nokia definitief vallen

Microsoft laat de merknaam Nokia definitief vallen. De felgekleurde Lumia-toestellen die voorheen in Finland werden gemaakt, gaan mogelijk gewoon Microsoft Lumia heten. Dat meldt The Verge. De naamsverandering begint in Frankrijk, daarna krijgen ook andere landen te maken met de nieuwe naam.

De naam Microsoft Lumia wordt vooralsnog gebruikt voor de sociale kanalen Facebook, Twitter en andere sociale media. Volgens Microsoft Nederland is nog niets gecommuniceerd over de naamsverandering van de toestellen, maar dat zou dus best eens Microsoft Lumia kunnen worden.

Ook de naam Windows Phone zou niet langer gebruikt worden, al is niet duidelijk wat de plannen daarmee zijn. Windows Phone is de naam van het besturingssysteem.

De naamsverandering komt niet als een verrassing. Nokia verkocht zijn mobiele tak aan Microsoft, waarin de laatste al eerder fors investeerde, en Nokia Finland gaat verder als netwerk- en dienstenbedrijf. Voortzetting van de naam Nokia voor mobiele toestellen zou niet logisch zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond