Deel dit artikel
-

Miljoenen gegevens van webmaildiensten gelekt

Miljoenen e-mail adressen van webmaildiensten als Gmail, Yahoo Mail, Hotmail en Mail.ru liggen mogelijk op straat. Een Russische hacker die beveiligingsbedrijf Hold Security benaderde zou beschikken over 272 miljoen unieke adressen en wachtwoorden. De getroffen bedrijven doen onderzoek naar de herkomst van de adressen, zo meldt de BBC.

Een deel lijkt afkomstig uit eerdere lekken, maar er zitten mogelijk ook nieuwe adressen tussen.

De jeugdige hacker was uiteindelijk bereid om zonder wederdienst de bestanden te overhandigen. Het gaat alleen al om 24 miljoen Gmail adressen, en 23 miljoen Hotmail adressen.

Het Russische Mail.ru heeft niet de indruk dat het om actieve adressen gaat. Vaak keren dezelfde gebruikersnamen terug, maar telkens met andere wachtwoorden. Google, Microsoft en Yahoo zijn de adressen nog aan het bestuderen.

Volgens weer andere berichten gaat het vooral om Duitse en Chinese e-mail adressen en adressen van werknemers van Amerikaanse banken en retailers.

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul

Holden pc security is een bedrijf dat vaker angst aanjagende berichten de wereld instuurt. (Zij hopen hiermee nieuwe klanten te werven voor hun bedrijf)

Holden is tevens het enige bedrijf dat deze hack opgemerkt heeft. (Raar he)
Moeten wij een bedrijf dat in 2014 ook al nep waarschuwingen uitgaf serieus nemen?

De lijst met wachtwoorden die vandaag gevonden is blijkt afkomstig te zijn uit het verleden.
Het betreft hier wachtwoorden en gegevens die afkomstig waren uit eerdere phishing aanvallen en geen nieuwe gelekte wachtwoorden!!

Natuurlijk wil een hacker/oplichter hier faam mee verdienen en probeert deze te verkopen. (Als dit tenminste gebeurd is en geen verzinsel van Holden was)
Tevens de meeste wachtwoorden op de lijst zijn inmiddels oude en dus niet meer werkende wachtwoorden.

Lees ook maar eens de berichten van andere pc beveiliging-experts, ook zij nemen de recente ”hack” niet serieus.
https://www.grahamcluley.com/2016/05/hacker-selling-272-million-webmail-passwords-1-dont-panic/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond