Deel dit artikel
-

Miljoenhuizen grootste woningsite Europa

Miljoenhuizen breidt haar woningaanbod uit met woningen in Spanje en Frankrijk. De site heeft nu een bestand van zo’n anderhalf miljoen huizen en claimt daarmee de grootste woningzoekmachine van Europa te zijn.

In Nederland heeft Miljoenhuizen, dat rechtstreeks linkt naar het huizenaanbod van Funda en de Woonkrant, een aanbod van zo'n 125.000 koopwoningen. Via de nieuwe sites Millionmaisons en Millioncasas wordt dat aanbod in één klap meer dan vertienvoudigd. In de twee nieuwe landen gaat de woningsite op vergelijkbare manier te werk als in Nederland. "We sturen onze robots naar onroerend goed portals," zegt woordvoerder Rik Tangerman van Miljoenhuizen.

Miljoenhuizen sluit niet uit dat Franse of Spaanse online woningaanbieders juridisch bezwaar gaan maken tegen de werkwijze waarbij woningen uit woningensites worden ‘gezogen'. Eerder procedeerde de NVM tegen Zoekallehuizen, omdat deze site onrechtmatig informatie zou gebruiken van huizensites van NVM-makelaars. De NVM zag af van stappen tegen Miljoenhuizen, omdat de rechter Zoekallehuizen tot in hoger beroep gelijk gaf.

Nederlandse huizensites toonaangevend
In Nederland heeft Miljoenhuizen concurrentie van onder meer Zoekallehuizen, Funda en Telegraafdochter woonkrant. Met die laatste partij strijdt Miljoenhuizen om het predicaat ‘zoekmachine met het grootste woningaanbod.' Dat leidde zelfs tot een zaak bij de Reclame Code Commissie. De commissie constateerde overigens dat Miljoenhuizen het grootste aanbod heeft.

"Nederland ligt voorop wat betreft het inzichtelijk maken van de woningenmarkt via internet," zegt Tangerman van Miljoenhuizen. "In Frankrijk en Spanje is de markt nog veel ondoorzichter. Daarom valt er in die landen nog veel meer te doen dan in Nederland." In de twee landen is er volgens Tangerman geen partij die een vergelijkbaar dominante positie heeft als de NVM in Nederland. "De markt is meer versnipperd."

Miljoenhuizen heeft de positie van ‘grootste huizensite van Europa' overgenomen van de site Properazzi. De makers van die site zeggen een aanbod van meer dan een miljoen huizen te hebben.

‘Wereldmacht'
Met de uitbreiding naar Spanje en Frankrijk stopt de expansiedrift van Miljoenhuizen niet. "Dit is de eerste stap. Er staan meer landen op stapel," zegt directeur Nico Schoonderwoerd. "Om de concurrentie niet in de kaart te spelen kan ik nog niet zeggen om welke landen het gaat.'

Deel dit bericht

5 Reacties

Theo

Ik vind dat eigenlijk niet kunnen dit. Aanbod van iemand anders jatten en er geld mee gaan verdienen. Wat jullie?

Mike

Het blijft puur een vorm van diefstal van content. Deze sites hebben bijna altijd een dubbele agenda, zo ook ZAH.nl. Ze misbruiken de content die Funda.nl verzameld heeft om goedkoop bezoekers te trekken, vervolgens geven ze deze bezoekers de mogelijkheid om te adverteren. Oftewel, eerst parasiteren op een partij die heel veel geld gevesteerd om een database op te bouwen en vervolgens keihard de concurrentie aan te gaan.  Dat is erg zuur, want in mijn ogen stelen ze de content, dat is lekker goedkoop bezoekers scoren want zonder content zijn de opstartkosten van zo'n site gigantisch. Nu begin je lekker met een volle database, maar wel met content van de concurrent! Ik begrijp niet dat Funda.nl niet verder gaat met de rechtszaak want een substantie investering in de database is voldoende om de rechter ervan te overtuigen dat derden je content niet mogen kopien. Zah.nl is immers een concurrent en niet alleen een zoekmachine!

Monica

Wat lopen Mike en Theo nou te zeuren. Er bestaat een duidelijke behoefte bij mensen om zoekmachines te gebruiken. Hetzelfde geldt voor woningenzoekmachines. Google ook maar verbieden? Daarnaast heeft de rechter duidelijk gezegd dat funda zich schuldig maakt aan kartelvorming door te proberen miljoenhuizen en anderen het leven moeilijk te maken.  Funda.nl zou hun site moeten openen voor niet NVM-makelaars voor een redelijke prijs. 

Cecile Rutten

Helemaal mee eens Monica, mensen mogen en kunnen gelukkig tegenwoordig zelf bepalen met wie ze wat doen en wie ze daarvoor gebruiken!!!Prima initiatief! N.V.M. moet maar eens een toontje lager zingen! Cecile Rutten.

ingeborg

Monica en Cecile kunnen natuurlijk de site gelijk geven. Maar het is de rechter inderdaad geweest die het gelijk heeft gegeven. Iedereen kan daarover natuurlijk een eigen mening hebben, maar het is toch de rechter die het bepaalt. Anderen kunnen natuurlijk proberen op dezelfde manier, of juist weer iets anders, de site naar de kroon te steken. Dat is ook weer de vrije markt. Als iemand kaas verkoopt, en een stukje verder komt een kaassupermarkt, kan dat ook jammer zijn, maar zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Verder heeft iedereen het recht om informatie te verzamelen. als het een schending van het auteursrecht, of plagiaat, zou zijn, dan had de rechter echt wel ingegrepen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond