Deel dit artikel
-

Minder dan kwart van Nederlanders vindt altijd bereikbaar niet belangrijk

23 procent van de Nederlanders vindt het niet belangrijk om altijd bereikbaar te zijn en 22 procent vindt dat juist wel belangrijk. Dit is bijna de helft minder dan op internationaal niveau, waar 42 procent het belangrijk vindt om altijd bereikbaar te zijn. Hiermee wijkt Nederland sterk af van de overige landen, zegt GfK dat daarnaar onderzoek deed.

Nederland deelt die voorkeuren met Duitsland, Zweden en Canada. Bij mannen zijn de meningen evenredig verdeeld; zowel 22 procent is het eens als oneens met de stelling Belangrijk om altijd bereikbaar te zijn. Bij vrouwen is er een klein verschil; zo vindt 21 pricent het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn en 23 procent vindt van niet.

Kijkend naar de verschillende leeftijdsgroepen, zijn het niet verrassend vooral de jongeren die het belangrijk vinden om altijd bereikbaar te zijn; 30 procent bij 15-19 jaar en 26 procent bij de leeftijdsgroep 20-29 jaar. Vanaf 40 jaar en ouder is het merendeel het oneens de stelling en vindt het dus niet belangrijk om altijd bereikbaar te zijn.

GfK legde de vraag voor aan 27.000 respondenten, over 22 landen verspreid.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond