Deel dit artikel
-

Mobiel iDEAL nu ook bij ING

Klanten van ING kunnen nu ook iDEAL-betalingen verrichten op hun mobiele telefoon. In deze mobiele versie zijn de schermen en layout van iDEAL volledig aangepast voor gebruik met alle smartphones en tablets als de iPad.

Volgens directeur Michael Koutstaal van ING neemt de behoefte van klanten om overal met hun mobiele telefoon betalingen te kunnen doen toe. Dat werd vorige maand duidelijk zichtbaar toen ING de Mobiel Bankieren App lanceerde. Binnen een maand is deze app al meer dan 400.000 keer gedownload.

De Rabobank was de eerste met mobiel iDEAL. Dit najaar werd een proef gehouden onder duizend Rabobank klanten die positief werd beoordeeld. De deelnemers gaven aan de mogelijkheid om met de mobiele telefoon te shoppen zeker te zullen gebruiken als die definitief wordt ingevoerd.

Deel dit bericht

1 Reactie

Maurice

Goed om te zien dat banken hier stappen in zetten. Ben benieuwd hoe het speelveld uiteindelijk gaat worden aangezien de ene bank voor een integratie binnen bankieren app gaat en de andere een webbased variant van de normale iDEAL verkiest. Wat mij betreft zou iedere bank sowieso een mobiel geoptimaliseerde display van de ‘gewone’ iDEAL moeten hebben als basisstap, aangezien er toch ook echt veel gebruikers zijn die bereid zijn om iDEAL betalingen op hun mobiel te doen met wat inzoomen. Bij ING is het voordeel dat er al nooit sprake is geweest van een random reader of identifier, waardoor het schalen naar een mobiele variant vooral een styling aangelegenheid aan de voorkant is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond