Deel dit artikel
-

Mobiel zelfscannen nu bij 200 Albert Hein winkels

Albert Heijn breidt mobiel zelfscannen uit naar tweehonderd winkels. Vanaf volgende week woensdag hebben klanten bij het zelfscannen keuze uit twee opties: zelfscannen met de handscanner of met de Appie-app op hun mobiele telefoon.

Albert Heijn pioniert naar eigen zeggen al sinds begin jaren negentig met zelfscannen. In 2012 ging het bedrijf over op mobiel zelfscannen. Het zelfscannen met de smartphone is getest in vijf Albert Heijn-winkels.

Mobiel zelfscannen is onderdeel van de Appie-app. Na een eenmalige scan van de AH Bonuskaart kunnen klanten alle producten scannen met de telefoon en daarbij switchen tussen hun boodschappenlijstje in de app en het zelfscannen. Vervolgens rekent de klant af bij een van de betaalpalen, en opent het hekje om de winkelvloer te verlaten door de code op het telefoonscherm te scannen.

Klanten kunnen zij bij mobiel zelfscannen eventueel gebruik maken van de gratis WiFi-verbinding in de winkel.

Deel dit bericht

3 Reacties

Merien

Het gebruik van de winkewifi is verplicht bij het zelfscannen. De scannapp werkt goed en snel. Maar het steeds heen en weer schakelen tussen boodschappenlijstje en scan scherm is juist niet handig. Ook streept de app de items op je boodschappenlijstje niet automatisch af als je gescanned hebt.

Groete en fruit moet je afwegen en bestickeren en daarna scannen. Je kan niet scannen vanaf het weegschaaldisplay.

Betalen kan niet via de app, dus je moet nog naar een zuiltje toe. Je moet ook weer een papieren bonnetje uitprinten. Die heb je nodig om de winkel te verlaten. Een digitaal bonnetje in de app zou mooier zijn.

Leuk idee om de mobiel te gebruiken voor het zelfscannen. Maar extra functionaliteit ten opzichte van de handscanner is er nog niet.

Pieter

Kan dit ook al in België?

Raymond

Na het betalen verschijnt er wel degelijk een QR-code in de app waarmee je het poortje kunt openen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond