Deel dit artikel
-

Mobiele bank Hello Bank! heeft 450.000 klanten

Hoe bind je jongeren aan een ietwat traditionele bank? Daar weet het Belgische BNP Paribas Fortis wel antwoord op: via een volledig mobiele bank genaamd Hello Bank! Die heeft inmiddels bijna een half miljoen klanten, zo vertelde commercieel directeur Lieve de Mol gisteren op Emerce eFinancials.

Hello Bank! startte reeds in 2013, en breidde in 2015 uit naar vijf markten. Naast België, Frankrijk, Duitsland en Italië werd dat jaar ook Oostenrijk aan het rijtje landen toegevoegd.

Hello Bank! is meer dan een virtuele bank, maar een echte online gemeenschap met meerdere gezichten, zoals muziekgemeenschap Hello Play en Hello Crowd, een hub voor alternatieve financiering.

Een jaar geleden werd de Blue Room geopend, waar personeel en klanten samen nieuwe ideeën mogen bedenken. “Hello Bank! is door BNP aangewezen als het lab van de bank”, aldus De Mol. “En we mogen rustig dingen bedenken die niet meteen geld hoeven op te brengen.”

Nieuwe klanten van BNP Paribas Fortis in de leeftijd van 18 tot 28 jaar komen automatisch bij Hello Bank! terecht, waar ze met ‘je’ in plaats van ‘u’ worden aangesproken. De drempel is laag: klant worden doe je door de app te downloaden. Na enkele kleine formaliteiten via de post krijg je een Europese debetkaart en een virtuele prepaidkaart.

Hello Bank! is wel bedoeld als voorportaal naar een serieuze rekening bij BNP, legde De Mol gisteren uit. Als klanten ouder worden, wordt hun behoefte aan financiële oplossingen complexer, zo luidt de filosofie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond