Deel dit artikel
-

Mobiele dienst Blyk gaat op in Orange

De mobiele aanbieder Blyk wordt in het Verenigd Koninkrijk ondergeschoven bij Orange. Hiermee houdt het consumentenmerk op te bestaan en neemt de telecomoperator de dienst over in het eigen pakket.

Blyk had in het Verenigd Koninkrijk al een MVNO-overeenkomst bij Orange lopen. Dat wordt veranderd in een partnership. De mobiele aanbieder ondergaat een wijziging in de strategie: van MVNO naar partnerships. Zo kondigde Blyk onlangs nog in Nederland een samenwerking met Vodafone aan. Hier komt Blyk wel als consumentenmerk op de markt.

Pekka Ala-Pietilä, medeoprichter van Blyk, hoopt met de nieuwe samenwerkingen de groei van Blyk te kunnen versnellen, ook op buitenlandse markten.

Blyk is al enige tijd actief in het Verenigd Koninkrijk. De dienst werd in 2006 opgericht. In ruil voor persoonsgegevens en reclame op hun mobiele telefoon, ontvangen jongeren gratis belminuten.

Met de verandering in de samenwerking met Orange, is het niet ondenkbaar dat het model ook op andere doelgroepen wordt toegepast.

Bestaande bellers bij Blyk zullen vanaf eind augustus een nieuwe mobiele aanbieder moeten vinden. Orange zal de dienst op de korte termijn uitrollen, een specifieke datum is nog niet bekend.

Blyk belooft nog dit jaar actief de markt op te gaan in Nederland.

Deel dit bericht

1 Reactie

Henri

In het vorige artikel staat dat een samenwerking met Vodafone een internationale uitrol zou bevorderen. Dus daar waar het begonnen is wordt opgeslokt door orange en bestaat Blyk niet meer en op het vaste land gaan we gewoon verder. Echt waanzinnig verhaal dit. Ongeloofwaardig ook.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond