Deel dit artikel
-

Mobiele markt verbetert licht

De mobiele markt in Nederland vertoont tekenen van lichte verbetering. De dienstenomzet daalde 4,4 procent op jaarbasis in het derde kwartaal van 2016, maar steeg met 3,5 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper.

De mobiele netwerkoperators, inclusief Tele2 als vierde speler, behaalden samen een kwartaalomzet van 1,2 miljard euro.

In 2015 was er voor het eerst in jaren een minimale groei: 2,2 procent tussen het tweede en derde kwartaal. De daling op jaarbasis met 4,4 procent is minder sterk dan de daling van de dienstenomzet op jaarbasis in het tweede kwartaal:  5,6 procent. Ondanks de lichte verbetering blijven operators last ondervinden van prijsdruk en stevige concurrentie.

De omzet daalde in vergelijking met het derde kwartaal van 2015 het minst bij KPN en steeg zelfs bij Tele2. Het marktaandeel van KPN groeide in het derde kwartaal met 1,3 procentpunten op jaarbasis, goed voor een aandeel van bijna 43 procent van de totale dienstenomzet. Zowel het aandeel van Vodafone als T-Mobile daalde met 1,0 procentpunten: naar 32 procent voor Vodafone en 21 procent voor T-Mobile. Tele2 was in het derde kwartaal goed voor een aandeel in de dienstenomzet van 4 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond