Deel dit artikel
-

Mobiele ontwikkelaar XS2 failliet

Het Amsterdamse bureau XS2TheWorld, dat mobiele applicaties ontwikkelde voor de Rabobank, NS Koninklijke Wachtkamers, Porsche en McDonalds, is na een surseance failliet verklaard.

Zelf noemde het bedrijf zich Europa’s grootste creatieve mobiele technologielab. Het bedrijf trok in 2013 nog de aandacht met een eigen ontwikkelde 360 graden video app, waarmee het lijkt of je als gebruiker daadwerkelijk een skipiste afdaalt.

CEO en oprichter Sander Munsterman – zoon van Joop Munsterman, ex-topman van uitgeverij Wegener – begon zijn loopbaan bij uitgeverij Wegener en was consultant voor FC Twente. Hij maakt ook deel uit van de adviesraad van IAB.

Volgens curator Derk van Geel wordt er gezocht naar mogelijkheden voor een doorstart. De oorzaak van het faillissement zijn aanloopverliezen.

Deel dit bericht

6 Reacties

Kees

Wellicht de moeite waard om te vermelden dat het hier gaat om de zoon van financieel genie Joop Munsterman (ex-topman Wegener en voorzitter van FC Twente, hee dat is toevallig). Het zit dus duidelijk in de genen.

Edward

De kwaliteit van de apps was net zo goed als de financiële kwaliteiten. Dus misschien maar beter zo. Ik vind het alleen jammer dat Service2Media wel “weer” een doorstart heeft kunnen maken, die zit eigenlijk in het zelfde schuitje.

Dennis

Service2Media is niks en wordt ook niks. Ooit door de regionale media opgeblazen, terwijl in het buitenland veel betere clubs zijn. Daarnaast is die markt enorm verzadigd en de concurrentie tussen IT-bedrijven op het gebied van Apps en websites enorm. Ongelooflijk dom dat daar weer een of andere commissie geld in heeft gestopt. Onbegrijpelijk ook dat zo’n (overheids-)commissie geen second opinion opvraagt bij echte kenners. XS2 heeft een interessant loyalty programma ontwikkeld, echter ontbrak het aan geld om dit te vermarkten.

Maarten

Loyalty programma dmv QR codes!? Nuff said…

Guus

@Dennis
De markt is verre van verzadigd, Mobiel gebruik groet nog steeds en de potentie is nog maar voor klein deel ingevuld. Wel is de markt voor apps met beperkte toegevoegde waarde (wij willen ook een app) ingezakt. En voor platformen geldt nog meer dan indertijd voor een web CMS: of wereldspeler (evt. in niche) of platform van een ander gebruiken. B.v. Xamarin (groot mobile developer platform) toont geen tekenen van verzadiging (over 2014: The company’s developer community has nearly doubled in the last year to more than 900,000 developers and sales have grown at an even faster rate. )

Oud Werknemer

Als ik aan sander munsterman denk, moet ik altijd aan Norman Dike denken van Band of Brothers. Positie verkegen vanwege familie, maar nooit aan de front linie te vinden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond