Deel dit artikel
-

Mobile Convention: ABN AMRO groter op mobiel dan web

Mobiel bankieren werd bij ABN AMRO afgelopen maart meer en intensiever gebruikt dan internetbankieren op het vaste web. Het mobiel bankiergedrag is ook veel intensiever dan op de desktop of laptop.

In de maand maart werd er achttien miljoen keer aan mobiel bankieren gedaan, waarmee het voor het eerst groter was dan normaal internetbankieren. Directeur Internet & Mobiel Jessica Niewierra: “En mobiel wordt elf keer meer gebruikt dan vast.”

De mobiele apps van de bank werden in totaal 1,5 miljoen keer gedownload. Dat zijn nieuwe downloads en updates.

David Jan Janse meldde vanmiddag op Mobile Convention Amsterdam een iets hoger getal. Zijn werkgever zag 2,5 miljoen downloads in de verschillende appstores. Janse: “Maar dat getal zegt niet zo veel. Het gaat om het aantal actieve gebruikers, dat op 650.000 ligt. Los daarvan hebben we ook nog vijftigduizend zakelijke gebruikers die mogelijk nog fanatieker zijn dan de consument. Ik denk dat we eind dit jaar over de miljoen mobiele internetbankierders gaan.”

Janse: “Veertig procent van de internetsessies gebeurt via mobiel en twintig procent van de spaaropnames. In de leeftijdsgroep 25-40 jaar zien we voor het eerst een afname van het www-gebruik.”

ING’s John Lemmens, de laatste toetreder tot de mobiele markt, noteerde een miljoen mobiele downloads. Zijn app staat in de iTuneswinkel boven die van Rabobank en ABN AMRO. “We hebben dagelijks een half miljoen unieke log-ins, mensen die overboeken, sparen en saldo checken.”

De banken bevestigden dat ze aanstaande zomer alledrie iDEAL mobiel ondersteunen, wat de deur opent voor meer m-commerce.

Minstens zo opmerkelijk als de mobiele cijfers, was Niewierra’s opmerking: “Mobiel raakt onze hele organisatie. We werken doorlopend aan nieuwe releases. Je merkt dan dat banken, als organisatie, naar de consument kunnen luisteren en daar snel op kunnen reageren.”

Foto: Elvira Koek (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond