Deel dit artikel
-

Moeder UPC neemt belang in Ziggo

Liberty Global, het moederbedrijf van kabelaar UPC, neemt een belang van 12,65 procent in Ziggo. Het Amerikaanse bedrijf neemt 25,3 miljoen aandelen over van de Britse bank Barclays, die door een mislukte aandelenverkoop met een belang in Ziggo was blijven zitten.

De Britse bank Barclays zat sinds vorige week opgescheept met een belang van veertien procent, oftewel 28,5 miljoen aandelen, in kabelaar Ziggo. De bank had dat aandeel namens investeerders Warburg Pincus en Cinven willen verkopen, maar had geen kopers kunnen vinden. Omdat de bank een verkoopgarantie had afgegeven, was de bank ‘per ongeluk’ voor 713 miljoen euro de grootste aandeelhouder van Ziggo geworden.

Niet alle aandelen zijn overgegaan, maar UPC is nu wel de grootste aandeelhouder van Ziggo. Saillant detail is dat UPC 25 euro per aandeel heeft geboden, het bedrag waarvoor Barclays het pakket eerst niet kreeg verkocht. En dat was weer omdat beleggers hadden geanticipeerd op een mogelijke overname van Ziggo door Liberty Global. Die bleef echter uit, waardoor beleggers het aandelenpakket niet erg interessant meer vonden.

Liberty Global is ook eigenaar van Unitymedia, KabelBW, Telenet (België) en VTR en heeft twintig miljoen klanten. In het verleden is vaker gesproken over een mogelijke fusie van Ziggo en UPC op de Nederlandse markt. Daarmee lijkt nu daadwerkelijk een eerste  (voorzichtige) stap te zijn gezet. De twee kabelaars zijn overigens geen directe concurrenten van elkaar omdat ze elk hun eigen gebied hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond