Deel dit artikel
-

Monster klaagt oprichters Beats aan

Audiobedrijf Monster heeft Beats oprichters Dr. Dre en Jimmy Iovine aangeklaagd. Beide bedrijven werkten in het verleden samen aan de ontwikkeling van hoofdtelefoons.

Monster verwijt Beats contractbreuk: er was een contract aangegaan voor vijf jaar, maar eerder al besloot Beats in zee te gaan met HTC die ook voor 51 procent aandeelhouder werd. Toen Beats aan Apple werd verkocht, kocht Beats de rechten van HTC weer terug. Volgens Monster kon Beats zo onder zijn verplichting uitkomen.

Verder stelt Monster dat het voor het grootste deel verantwoordelijk was voor de ontwerpen.

Het is de zoveelste rechtszaak tegen Beats, die allemaal opdoken nadat Apple een bod uitbracht op het muziekbedrijf.  Steven Lamar, medeoprichter van Beats en Jibe Audio, wil vier procent royalty’s over verkochte hoofdtelefoons. En voormalig CEO David Hyman wil twintig miljoen dollar omdat hij na de overname van zijn bedrijf Mog aan de kant werd gezet. In juli 2014 klaagde Bose Beats Electronics aan wegens octrooischending. Beats zou voor haar hoofdtelefoonstechnologie voor ruisonderdrukking en signaalverwerking hebben gekopieerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond