Deel dit artikel
-

Monster nu officieel van Randstad

Vacaturesite Monster komt toch in handen van het uitzendconcern Randstad. Iets meer dan de helft van de aandeelhouders gaat akkoord met de verkoop van de aandelen.

Randstad betaalt daarmee ‘slechts’ 429 miljoen dollar voor het Amerikaanse bedrijf, eigenaar van Monsterboard.nl. Ooit stond de koers van het aandeel Monster op 91 dollar, aandeelhouders moeten nu genoegen nemen met 3,40 dollar.

Precies de lage koers was de reden voor krantenuitgever MediaNews om dwars te liggen. Het riep beleggers op om hun aandelen niet te verkopen. De directie van Monster veroordeelde die houding scherp.

Aandeelhouders hebben blijkbaar eieren voor hun geld gekozen. Eerder deze maand gaf Monster nog een winstwaarschuwing af. In het derde kwartaal heeft het bedrijf 143 tot 145 miljoen dollar omzet gedraaid, 14 procent minder dan vorig jaar.

In een verklaring laat Randstad weten dat de combinatie van ‘Monsters gebruiksvriendelijke digitale, sociale en mobiele toepassingen en ons eigen wereldwijde netwerk ons in staat stelt een technologisch geavanceerd totaalpakket op het gebied van hr-diensten aan te bieden op een markt die gekenmerkt wordt door snelle technologische verandering’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond