Deel dit artikel
-

‘Motie van wantrouwen tegen top KPN’

Stemadviesbureau ISS adviseert beleggers vandaag op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van KPN geen goedkeuring te geven aan de koers die het telecombedrijf het afgelopen jaar gevaren heeft. Dat meldt woensdagochtend het FD, dat zich baseert op een rapport van ISS.

De aandeelhouders van KPN moeten vanmiddag onder meer de mega-emissie goedkeuren die de financiële positie van het telecomconcern moet versterken. Grootaandeelhouder Carlos Slim heeft zich achter die emissie geschaard, en ook Vereniging van Effectenbezitters (VEB) gaat schoorvoetend akkoord.  De VEB spreekt van een  ‘noodzakelijk kwaad’ omdat er geld nodig is om schulden af te bouwen. De financiële positie van het telecomconcern is de laatste tijd verslechterd.

ISS verwijt het management van KPN dat het vorig jaar aandeelhouders heeft gevraagd niet in te stemmen met een bod van Américan Móvil, het bedrijf van Slim.  KPN acht euro per aandeel te weinig, maar moet nu een emissie plaatsen tegen minder dan drie euro per aandeel.

Bij BNR Radio zegt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen vanochtend dat Blok niet goed is omgegaan met het bod van de Mexicanen. ‘Het was inderdaad een heel verbazingwekkende reactie van Eelco Blok dat hij dat afwees. Toentertijd had ik zelf ook het idee dat acht euro een prachtig bod was. Ik heb onze klanten ook geadviseerd daar op in te gaan, want zo goed gaat het niet met KPN.’

De aandeelhoudersvergadering begint woensdag om 13.00 uur.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond