Deel dit artikel
-

Mozilla lanceert betaalAPI

Firefox OS, de mobiele systeemsoftware van Mozilla, krijgt een betaalAPI die het betalen op internet makkelijker moet maken. Mozilla vindt de huidige betaalmethoden op het web nog steeds onveilig en over het algemeen ook onhandig.

Op dit moment is de gebruiker aangewezen op een beperkt aantal betaalmethodes en die zijn soms verre van gebruiksvriendelijk, stelt de nonprofit-organisatie Mozilla vast. Zo moeten bij webwinkels herhaaldelijk dezelfde creditcardnummers worden ingevoerd. Oplossingen als PayPal en Stripe zijn weer slecht geïntegreerd met bestaande webdiensten. Uiteindelijk moet betalen volgens Mozilla net zo simpel worden als een druk op de knop.

De eerste versie van de API, gebaseerd op Javascript en Google Wallet, kan nu al door ontwikkelaars worden gebruikt, onder meer voor aankopen van webapps in de appwinkel van Firefox OS. Straks wordt de technologie volledig geïntegreerd in Firefox OS, en in de toekomst ook in de Firefox browser en de desktopversie van Firefox OS. Verder wil Mozilla proberen om samen met standaardenorganisatie W3C een standaard API voor microbetalingen te ontwikkelen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Martin

Ik ben hier allemaal ook zeer nieuwsgierig naar, vandaar dat ik me heb ingeschreven voor de tutorial op de Dutch Mobile Conference 2013 (http://mobileconference.nl). Het systeem lijkt me als web developer namelijk zeer interessant, maar ik zie graag hoe de device API’s en de verschillende security aspecten zullen gaan werken wanneer het systeem op de consumenten markt komt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond