Deel dit artikel
-

MWC 2012: tablets worden wonderdozen

Samsung is nog steeds een van de weinige fabrikanten met een tablet waarmee je ook kunt bellen. In Barcelona werd de nieuwste versie 10.1 van Galaxy Note gelanceerd.

Om aan te tonen dat je met de Galaxy Note ook kunt schilderen, heeft zich midden in de stand van Samsung een tekenaar opgesteld die met de stylus en mobiele versies van Adobe Photoshop Touch en Adobe Ideas bezoekers natekent. Op een elektronisch kladblok.

Niet alleen tekenen is ideaal: formules die je met de S Pen geschreven hebt, worden ook gedigitaliseerd. Via de zoekmachines van S Note zoek je snel informatie op en sleep je geselecteerde teksten en beelden direct naar S Note, zonder tussen schermen te hoeven switchen. Dat zou handig kunnen zijn voor studenten.

De nieuwe versie 10.1 oogt groter dan zijn voorganger, die je ten minste nog aan je oor kon houden om tmee te bellen. Dat kan je met de Note 10.1 maar beter niet doen.

Voor supersnel multitasken en internetten draait de GALAXY Note 10.1 op AndroidTM 4.0 (Ice Cream Sandwich) en is er naast de 1.4 GHz dual-core processor een HSPA+ verbinding. Real time videostreaming en HD-videoplayback zijn ook mogelijk.

De Samsung GALAXY Note 10.1 is vanaf het tweede kwartaal van 2012 verkrijgbaar, maar net als de eerste Note zal hij niet goedkoop zijn.

Tegel die tijd zal Samsung bovendien concurrentie krijgen van Asus, die rond april de Padfone wil lanceren. Padfone is eigenlijk een normale mobiele telefoon die in een tabletbehuizing gestoken kan worden. Daarmee verandert de telefoon in een 10 inch tablet en wordt de accuduur vervijfvoudigd. Ook wordt een toetsenbord meegeleverd, waardoor de Padfone desnoods als laptop kan worden gebruikt. Ook de Padfone ondersteunt bediening met een stylus.

De software is gebaseerd op Android Ice Cream Sandwich, de nieuwste versie van Android, die in de meeste tablets van de komende tijd zit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond