Deel dit artikel
-

‘Mystery-hotels verrassen met onverwachte kosten’

Vier websites die mystery-hotels aanbieden, confronteren consumenten met onverwachte kosten bovenop de aanbiedingsprijs. Dit is in strijd met de Reclamecode Reisaanbiedingen, die voorschrijft dat alle vaste, onvermijdbare kosten in de aanbiedingsprijs moeten zijn opgenomen. De Consumentenbond heeft de namen van de aanbieders doorgegeven aan toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM).

De Consumentenbond bekeek voor de Reisgids websites die zogenoemde mystery-hotels aanbieden. Hotelspecials.nl en Hotelaanbiedingen.nl ‘verrassen’ hun klanten bij het boeken met servicekosten en toeristenbelasting, die pas later in het boekingsproces erbij komen.

Bij Verrassingshotel.nl (van Fletcher Hotels) moeten consumenten in het hotel van hun keuze nog een ‘handling fee’ en ‘tax’ afrekenen en bij Lastminute.com komt er in het hotel nog stadsbelasting bij. Alleen Weekendjeweg.nl adverteert met een prijs waar later niets meer bij komt.

In het verleden bleek al dat veel online aanbieders van pakketreizen, vluchten en vakantiehuizen niet helder zijn over hun prijzen of dat ze keuze-elementen, zoals een annuleringsverzekering, vooraf aangevinkt hadden staan. Ook de ACM ziet hier streng op toe: in februari 2015 legde de toezichthouder reisaanbieder WTC een boete op van 350.000 euro voor het onjuist vermelden van hun reisprijzen.

Hotelspecials.nl en Hotelaanbiedingen.nl hebben de Consumentenbond laten weten dat zij op 20 februari 2015 hun site hebben aangepast om te voldoen aan de Reclamecode Reisaanbiedingen. Het onderzoek van de Consumentenbond in de Reisgids was toen al afgerond.

Deel dit bericht

2 Reacties

Loes

Wat dacht u van de Efteling. Aanbiedingsprijzen voor Bosrijk zijn altijd zonder toegangskaarten en worden bij het eind van het boekingstraject automatisch bijgezet. Onvermijdbare extra kosten!

Dirk

Dag Loes, wat je aankaart klopt niet. De prijzen voor Efteling Hotel en Bosrijk zijn altijd inclusief de toegangskaarten voor alle dagen. Reserveringskosten en lokale belastingen staan apart vermeld, maar die zijn variabel. Hoe kom je bij jouw bewering?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond