Deel dit artikel
-

MyWeb binnenkort niet meer gratis

update Internetaanbieder MyWeb overweegt de leden geld te gaan vragen voor zijn diensten. Dit zei bestuursvoorzitter G. Beijer van Macintosh Retail Groep, de eigenaar van MyWeb. Hij zinspeelde ook op verkoop van de provider.

Beijer deed zijn uitlatingen tijdens de presentatie van de jaarcijfers, aldus het ANP. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat er nog geen duidelijkheid is over een termijn waarop MyWeb een betaalde provider zal worden. "Het is echter duidelijk dat gratis internet geen toekomst meer heeft. Het hangt af van de overige gratis providers. We zullen niet de eersten zijn die ermee gaan beginnen." Is er sprake van overleg tussen de gratis providers op dit punt? "Nee, wij voeren daar geen overleg over."

Eind 1999 ging MyWeb van start. In totaal is er voor 7,3 miljoen euro in MyWeb geïnvesteerd, aldus Macintosh. De provider heeft momenteel 340 duizend leden en leidt nog verlies. "We verwachten pas winst te kunnen behalen wanneer we de gratis provider omvormen tot een betaald model." Kosten voor marketing zijn de afgelopen maanden al "flink" teruggebracht, aldus de woordvoerder. "Toch weten we nog wekelijks een behoorlijk aantal nieuwe leden te werven."

Bestuursvoorzitter Beijer zinspeelde ook op verkoop van de provider omdat het niet meer tot de kernactiviteiten zou behoren. "We overwegen inderdaad om het te verkopen aan een grotere partij", zegt de woordvoerder. Of er gesprekken hierover gaande zijn wilde hij niet zeggen.

Macintosh is een non-food retailer met winkelketens als Kwantum, Dolcis, Manfield, Belcompany en Halfords. Online is Macintosh actief met sites voor Belcompany, Manfield en Piet Klerkx. Vorig jaar behaalde Macintosh een omzet van 810 miljoen euro, een stijging van 0,9 procent. De nettowinst liep terug van 18,3 miljoen euro naar 4,3 miljoen euro.

Deel dit bericht

3 Reacties

mark

Misschien dat de heer Beijer maar eens richting Maarsen moet rijden. Daar zit Ruud Huisman bij Tiscali en die koopt alles tegen oudpapierprijzen.

Frank Braton

Doodvonnis getekend, er is altijd wel een skandinavier te vinden voor een lege jas.

Jan Sellis

Myweb? ahh ja, die provider waar ik ook nog 4 dode accounts heb liggen, was altijd wel makkelijk om snel ff aan te vragen, nooit meer wat mee gedaan. Maar als Myweb nou eens wat verder keek. Mensen schreeuwen om de zogenaamde pre paid pakketten. Zoiets als het oude superweb. Laat een provider daar eens op inspringen aan die monopolist kpn nog steeds de uitrol van adsl aan het vertragen is. Dan krijg je pas klanten. En inderdaad. Misschien een idee voor Tiscali? ( wel grappig, Tiscali kocht eerst Wish, had ik 3 dode accounts, nu Myweb met 4, en bij Tiscali zelf ook nog 1 🙂 ) zou ik nou ook voor 8 abonnees tellen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond