Deel dit artikel
-

Nauwelijks belemmeringen voor wet op online gokken

Er lijken nauwelijks nog grote hindernissen te zijn voor de stemming volgende week dinsdag over online gokken. Dat bleek vanochtend bij het debat in de Tweede Kamer. Wel zijn er flink wat moties en amendementen ingediend, waarover wellicht apart gestemd gaat worden.

Vanuit de PvdA is er vooral de behoefte om de (online) reclame aan banden te leggen. Staatsecretaris Klaas Dijkhoff (Justitie) vindt dat niet verstandig. “Als we online gokken toestaan, moeten partijen daar ook reclame voor kunnen maken.”

Ook wil hij tv reclame niet verbieden in de vroege avonduren, omdat er dan vaak sport op tv is te zien. Sommige politieke partijen willen een verbod tot 9 uur ’s avonds.

Wel voelt hij er voor dat gokkers via e-mail herinnerd te herinneren aan hun eigen speellimieten. Maar popupberichten tijdens het spelen vindt hij niet verstandig.

De motie van Van Toorenburg (CDA) om het gewijzigde wetsvoorstel wederom te laten toetsen aan de Raad van State op juridische en wetstechnische deugdelijkheid, lijkt het niet te gaan halen. De staatssecretaris waarschuwde dat dat wederom vertraging geeft. De Raad van State heeft volgens hem voldoende geadviseerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond