Deel dit artikel
-

Nederland in top 3 landen hosting malafide URL’s

Nederland blijkt populair als het gaat om het hosten van malafide URL’s en staat daarmee op een gedeelde tweede plek met onder andere China en Rusland. Dat blijkt uit onderzoek van Trend Micro.

Het aantal malafide URL’s dat werd gehost in Nederland groeide van 24 miljoen in het eerste kwartaal van 2014, naar 31 miljoen in het tweede kwartaal. In april verdubbelde het aantal gehoste malafide URL’s zelfs.

Nederland wordt in het rapport ook genoemd als een van de landen met de meeste botnet-connecties, het gaat dan vooral om Botnet Command and Control (C&C)-servers. De meerderheid van deze C&C-domeinen zijn verbonden met ofwel ZeuS banking malware of Cryptoplocker ransomware. Zeus-Servers staan er om bekend gecompromitteerde servers te gebruiken als C&C-server. Cryptolocker-varianten daarentegen gebruiken juist elke dag nieuwe C&C-domeinen om zo te voorkomen dat ze worden geblokkeerd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Harrie

De titel is nogal tendentieus. De inhoud van het artikel eigenlijk ook.
1) Nederland staat in feite in de Top 6 ex equo met 4 andere landen
2) Nederland staat in goed gezelschap: Duitsland en Frankrijk ook.
3) Big Brother US of America is verreweg de grootste met 25%.

Andere titel: “Nederlands aandeel is betrekkelijk klein met foute URL’s”.

B. de Ruiter

Je gaat te iets snel, Harrie. Nederland staat als klein landje tussen de reuzen. Dus die drie procent is in dat geval nog redelijk indrukwekkend, gelet op het inwonertal. En ja, de VS staat hoog, komt wellicht ook door de 250 miljoen mensen die daar wonen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond