Deel dit artikel
-

Nederlander hoeft geen slimme wasmachine

Slimme wasmachines, koelkasten en ovens komen nog nauwelijks voor in de Nederlandse huishoudens. Nederlanders zijn ook niet van plan om op korte termijn slimme huishoudelijke apparaten te kopen, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope.

Vier op de tien Nederlanders kopen geen slim huishoudelijk apparaat zolang het huidige apparaat niet kapot is. Ook de prijs is nog een grote drempel.

Vier procent van de Nederlandse huishoudens bezit wel een robotstofzuiger. Met bijna 300.000 robotstofzuigers is dit het meest voorkomende apparaat om het huishouden te automatiseren. iRobot is het populairste merk. Daarna volgen op grote afstand Philips en Dirt Devil. De verwachting is dat over twee jaar de grens van 500.000 gepasseerd wordt.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Wat ik wel mis, en IMO verplicht zou moeten zijn op alle nieuwe was/droogmachines, is een manier om ze op afstand hun programma te laten starten. Als je zonnepanelen gebruikt (eigenlijk geen reden meer om niet te doen buiten fysieke beperkingen van de woning om), wil je dit soort apparaten laten starten bij veel zonlicht. Daar is nog zelden in voorzien.

Niels

Wel meer dan 4 op de 10 consumenten kopen geen nieuw apparaat als het niet stuk is, zou ik denken.

Vaak is een apparaat ‘slim’ (of minder dom), omdat het kan. De toegevoegde waarde is veelal beperkt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond