Deel dit artikel
-

Nederlander dingt mee naar baan CEO Hulu

De Nederlander Erik Huggers, die tot voor kort bij Intel een ambitieus tv-project leidde, zou hebben gesolliciteerd naar de functie van CEO van Hulu, de belangrijkste concurrent van Netflix. Dat meldt de New York Post. Huggers moet het opnemen tegen Lauren Zalaznik van NBCUniversal en Mike Hopkins van Fox.

Dat Huggers een andere baan zoekt, komt niet als een verrassing. Zijn project bij Intel staat onder grote druk. Het bedrijf zou hebben aangedrongen op een partner en er zou onder meer met Amazon zijn gesproken. Intel lijkt echter een beetje uitgekeken op het OnCue project.

Begin dit jaar werd bekend dat Intel werkt aan een decoder voor televisie die rekening houdt met de voorkeuren van de kijker. Dat vertelde Huggers in februari op het congres D: Dive Into Media van The Wall Street Journal.

Huggers schreef in de jaren negentig de eerste internetplannen voor Endemol, maar verdween al snel naar Microsoft, waar hij eerst MSN deed en daarna Windows Media Technologies. Huggers geeft bij Intel leiding aan zo’n driehonderd mensen.

Hulu zit al een tijdje zonder CEO. De vorige CEO Jason Kilar vertrok in december met een gouden handdruk. Eigenaren Disney, NBC Universal en 21st Century konden het niet eens worden over de toekomst van het bedrijf en afgelopen maanden werd een koper gezocht, maar niet gevonden.

Naar verluidt maakt Huggers geen grote kans. Hulu zou een interne kandidaat willen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond