Deel dit artikel
-

Nederlands bedrijf claimt primeur met echte tv a la carte

Het bedrijf M2M TV zegt als eerste aanbieder in de Benelux tv-zenders volledig a la carte aan te bieden. De kijker kiest zelf welke zenders hij wil afnemen. Opzeggen van het gehele abonnement, maar ook het wijzigen van de zenders, kan per maand.

De nieuwe dienst werkt met een app op tablets en smartphones en via een set-top box of Apple TV 4 voor live tv. Binnenkort komt ook browserversie beschikbaar.

Het tarief voor het basisabonnement bedraagt 5,99 per maand met keuze uit gratis zenders. Extra zenders zijn verkrijgbaar vanaf 15 cent per zender per maand. Het aanbod wordt de komende maanden verder uitgebreid. Ook staan 4K-zenders en het uitrollen van een on-demand aanbod op het programma.

Het dichtste dat in de buurt komt is Knippr van T-Mobile. Maar daarvoor moet een vast basispakket (Nederlandstalige) zenders worden afgenomen, en kunnen extra zenders worden toegevoegd.

Beschikbare zenders bij M2M TV zijn onder meer zes zenders van Rai, Al Jazeera, MotorVision TV, 24 Horas, RTL International en nog zo’n 75 andere zenders uit binnen- en buitenland.

M2M TV heeft afgezien van regionale zenders nog geen aanbod van de Nederlandse en Belgische publieke en commerciële omroepen. Die omroepen bieden hun zenders alleen aan via een abonnementsmodel. “We zijn nog in onderhandeling”, zegt woordvoerster Suzanne Duijndam tegen Emerce. “We zullen hiervoor een andere oplossing moeten vinden.”

De initiatiefnemers Edwin Snelderwaard en Machiel Hamaker komen uit Den Haag en Amsterdam. De laatste heeft lang geleden voor Vodafone gewerkt en als IT adviseur.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Frank

Gebruik M2M nu twee weken en moet zeggen dat ik er tot op heden erg content mee ben! Voor nu nog als aanvulling, maar wanneer de Nederlandse commerciële zenders (die ik kijk dan) volledig ondersteund worden schop ik Ziggo z.s.m. de deur uit.

Alexander

Wat een nieuws-onwaardig bericht zeg. Een NL bedrijf claimt eerste a-la-carte dienst, van wat? Free to View zenders die in de Nederlandse zenderpakketten als opvulling worden gebruikt. Daar zijn er meer van, mits je de markt goed kent. Zodra zij de distributie rechten hebben van de top10 zenders in NL, dan is het pas ECHT nieuwswaardig. Want die zullen ze niet (makkelijk) krijgen…

Suzanne - M2M TV

Dankjewel voor je feedback Alexander. We zijn druk bezig het zenderaanbod uit te breiden, ook betreffende populaire Nederlandse zenders!

Raul

Een basis pakket hoef ik niet. Ik wil gewoon zelf mijn kanalen kiezen. Wat als ik sbs6 helemaal niet wil? Ik snap dat dit moeilijk haalbaar is omdat er rechten zijn waarin iedereen en alles beperkt wordt. Het resultaat is dan dat ik zelf Internet neem met een ziggo, fox sports, NBA League Pass en Amazon prime abo. NPO kan ik namelijk gratis ontvangen. Als 1 aanbieder mij ook deze opties zou geven, zou dat voor mijn gevoel echt tv A la carte zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond