Deel dit artikel
-

Nederlands Treatwell verkocht voor 34 miljoen euro

De online boekingsplatform voor de beautybranche Treatwell is overgenomen door zijn internationale branchegenoot Wahanda voor 34 miljoen euro.

Het is voor Wahanda in een half jaar tijd de vierde Europese overname in dit segment. Treatwell, het Engelse Wahanda en de andere overnames in Duitsland, Oostenrijk en Letland vullen elkaar geografisch aan.

De transactie wordt afgerekend in contanten en aandelen, waardoor het management van de Nederlanse startup mede-aandeelhouder is geworden van zijn koper. Wahanda zelf werd vorige maand voor 150 miljoen euro overgenomen door het Japanse Recruit Holding, dat op zijn thuismarkt met succes een vergelijkbaar concept exploiteert.

Directeur Laurens Groenendijk: “Er is veel geld nodig om een marktplaats te bouwen. Afgelopen periode hebben we veel interesse gehad van grote partijen, maar we hebben uiteindelijk gekozen voor mensen die we uit het verleden van Just-Eat al kennen en die qua cultuur het best op ons aansluiten.”

“We hebben in Amsterdam een team van 150 man en kunnen dat nu nog sneller uitbreiden.” De technische teams in Nederland en die daarbuiten worden samengevoegd. “Zo ontstaat een tech powerhouse.”

Treatwell, dat actief is in Nederland, België en Duitsland, is sinds de lancering in 2013 jaarlijks met 425 procent gegroeid. Er zijn 2.500 spa’s en salons bij aangesloten. Door de overname hebben Wahanda en Treatwell samen nu meer dan 15.000 aangesloten locaties in Europa met meer dan 20 miljoen mensen die gebruik maken van de automatische boekingsdienst.

Deel dit bericht

1 Reactie

Klaas Koopman

Gefeliciteerd heren met deze overname! Ik heb jullie uitvoerig gevolgd en zie nog altijd vele mogelijkheden binnen jullie online presentatie. Komen er nog grote veranderingen bij nu deze overname is gerealiseerd?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond