Deel dit artikel
-

Nederlandse Amazon blijft heel erg Duits

De in het Nederlands vertaalde site van Amazon biedt maar weinig betaalmogelijkheden voor Nederlandse kopers. iDEAL wordt niet ondersteund, net zomin als betaling per factuur.

Sinds gisteren richt Amazon.de zich met een in het Nederlands vertaalde site op Nederland en Vlaanderen. Hoewel Nederlanders en Vlamingen al wel bij de Duitse Amazon konden bestellen, is dat nu extra aantrekkelijk geworden doordat in het Nederlands ondersteuning wordt geboden, via e-mail en telefoon. Daarnaast zijn ook miljoenen artikelen in het Nederlands vertaald. ‘Millionen Produktnamen mit stetiger Erweiterun’, zo heet het.

Maar is Amazon nu een aantrekkelijk alternatief voor pakweg bol.com of Coolblue? Qua betaling in elk geval nog niet. Ondersteuning voor iDEAL wordt niet geboden, er kan alleen met een credit card worden betaald. Amazons eigen Visa kaart is niet te gebruiken voor Nederlandstalige kopers, al beweert een in het Nederlands vertaalde pagina van wel.

Wie de Nederlandstalige site nader bekijkt, komt al gauw op onvertaalde gedeelten terecht. Cadeaubonnen zijn in het Duits en onder ‘Nederlandse boeken’ zijn inderdaad de Nederlandse boeken en kaarten te vinden, maar in de beschrijving blijven het Taschenbucher, Landkarte en Gebundene Ausgaben.

Een zoekopdracht naar ‘Katten’ levert een mengeling van Duitse en Engelse beschrijvingen op. ‘E-Goal Baumwoll-Bett für Hunde, Katzen und Kleintiere’, maar daaronder dan weer in het Nederlands ‘Meer mogelijkheden’.

Nederlandse gebruikers kunnen voor 49 euro lid worden van het Prime programma, maar de bezorgvoordelen gelden alleen voor Duitsland en Oostenrijk. Wel hebben leden toegang tot duizenden films en tv-series via Instant Video, maar ook dat aanbod is Duits.

In een toelichting op de Nederlandse vertaling heet het dat de Duitse site ‘bepalend’ blijft, oftewel niet geoptimaliseerd voor Nederlandstalige kopers. Waarmee Amazon.de toch een beetje doet denken aan de Nederlandse dorpssnackbar die omwille van Duitse badgasten een snelle vertaling voor de bitterballen en het patatje oorlog heeft gemaakt.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

6 Reacties

Rob

Zonde zeg, niet echt een Amazon-waardige aanpak.

Maarten

Ik denk dat ze bij coolblue en bol ook opgelucht zullen zijn.

Dave

Je vraagt je af of Amazon HQ weet of het zó halfbakken wordt gedaan. Ik denk van niet.

Peter

Ik koop dan ook nooit via ideal in webshops, je hebt namelijk 0 bescherming. Met cc (of paypal) ben je beschermt.

Paul

Vreemd dat men zoveel steken laat vallen.Ik ben het met Dave eens dat ik me niet kan voorstellen dat men hier vanuit de States mee akkoord is. Amazon staat toch bekend om haar streven naar perfectie. Misschien dat men het snel weet op te pakken, anders toch een teken aan de wand.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond