Deel dit artikel
-

Nederlandse beveiligingsinnovaties in Innovation Room

Minister Kamp en burgemeester Van Aartsen hebben gisteren de Innovation Room op de Campus van The Hague Security Delta (HSD) geopend. Het is de plek waar Nederland haar innovaties op gebied van cybersecurity aan de wereld toont op het moment dat ruim honderd delegaties uit het buitenland in Den Haag zijn voor de Global Conference on Cyber Space.

Nederland loopt mondiaal voorop als het gaat om cyber security, zegt Kamp. Het Kabinet heeft zelf de afgelopen twee jaar ook geïnvesteerd in nieuwe innovaties op het gebied van cybersecurity. Zes prototypes worden gedemonstreerd tijdens de tweedaagse Innovation Room.

KPN demonstreert in Den Haag zijn beveiligde Blackphone die met de nodige vertraging nu eindelijk te koop is. Klanten konden al versleuteld bellen en appen via de beveiligingsapps van Silent Circle, die sinds september vorig jaar verkrijgbaar zijn in de KPN Cloudstore. Met de Blackphone is niet alleen het transport van de communicatie beveiligd door versleuteling, maar ook het toestel zelf.

De Innovation Room maakt deel uit van de Cyber Security Week, die van 13 t/m 17 april wordt georganiseerd door het nationale veiligheidscluster The Hague Security Delta en haar partners. Het programma omvat meer dan 30 workshops, demonstraties, presentaties en debatten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond