Deel dit artikel
-

Nederlandse editie Business Insider van start gegaan

Z24 heeft vandaag de Nederlandse editie van Business Insider gelanceerd. De samenwerking met de Amerikaanse uitgave was afgelopen zomer al aangekondigd. Adverteerders kunnen onder meer gebruik maken van BI Studios, een eigen afdeling voor content marketing.

Met 100 miljoen unieke bezoekers per maand is Business Insider ’s werelds grootste medium voor zakelijk nieuws. Nederland is het elfde land waar het platform actief is. Naast de VS zijn dat onder andere Australië, India, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Z24 is nu opgegaan in businessinsider.nl, maar zal niet alleen vertaalde Amerikaanse artikelen brengen. De nadruk blijft liggen op ‘informatie die je zakelijke en persoonlijke leven verbetert.’ De site is in het Nederlands, maar bevat wel de internationale nieuwsstroom van Business Insider in het Engels. De belangrijkste thema’s zijn ondernemen, tech, finance, politiek en lifestyle.

Naast Business Insider exploiteert Z24 ook finanzen.nl, de Nederlandse versie van Europa’s grootste beleggerssite finanzen.net. Business Insider en finanzen.net zijn beide merken van Axel Springer SE, Europa’s leidende digitale uitgever.

capture

Deel dit bericht

1 Reactie

Wim Danhof

Uitgever Arend van den Berg legt in het volgende artikel uit waarom de combinatie Business Insider Nederland en Finanzen.nl bedreigend is voor gevestigde zakelijke media in Nederland. Crux: dankzij de digitale technologie van Axel Springer zijn beide titels veel beter afgestemd op het almaar groeiende mediagebruik via de smartphone:

http://www.mediafacts.nl/Actueel/Detail/business-insider-nederland-wordt-een-bedreiging-voor-de-gevestigde-zakelijke-media

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond