Deel dit artikel
-

Nederlandse startup met veilig zakelijk WiFi onderweg

Het Amsterdamse bedrijf Keezel zoekt crowdfunding om een speciaal soort WiFi-router te kunnen maken. Ambulante werkers krijgen veilig WiFi, via een VPN, uit een mooi ontworpen handzaam apparaatje.

Gisterenochtend uur geleden ging de crowdfundingcampagne hiervoor live op Indiegogo. De Keezel raakt duidelijk een snaar bij het publiek, want de duizendjes stromen binnen. Eind augustus hopen de bedenkers Aike Müller en Friso Schmid 60.000 euro te hebben om de productie te beginnen.

De Keezel is een kastje waarmee de gebruiker veilig het internet op kan. In café’s, bij bedrijven, op stations of luchthavens of andere openbare gelegenheden zoekt de Keezel naar beschikbaar internetsignaal, WiFi. Zodra hij die gevonden heeft, maakt hij verbinding met internet en zet een beveiligde tunnel op naar een VPN-provider. Die zorgt ervoor dat de gebruiker veilig en virtueel in het land naar keuze online kan. De Keezel zendt zelf een beveiligd WiFi-signaal uit naar de apparaten van zijn eigenaar.

Het apparaat zal in de winkel rond de 150 dollar kosten. Tijdens de crowdfundingactie is de prijs 99 dollar. Müller zegt tegen Emerce dat hij overwegend via de website Keezel.co zal verkopen, maar ook in contact is met distributeurs. Een typische plek waar hij in de schappen kan liggen, is een omgeving als een luchthaven. “Met een prepaidvoucher, zodat je direct aan de slag kunt.”

Keezel heeft afspraken over capaciteitsafname met een aantal VPN-providers.

De komende dagen is het team vooral druk bezig met de promotie van zijn campagne in grote landen als Duitsland, Frankrijk, Turkije en Amerika.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

k. opie

Leuk initiatief. Helaas zijn er al betere mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld Freedome van een Fins bedrijf. Handiger en veel voordeliger.

Carel

Waarom moet dat weer in het Engels ?
Ik heb VPN op mijn Ipad te downloaden op App Store voor €10 per jaar is dit niet het zelfde ?
Voor 1 jaar en te betalen met Pay Pall.
Carel

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond