Deel dit artikel
-

Nederlandse venture capitalists bundelen krachten (en geld)

Vijf investeringshuizen uit Nederland bundelen de krachten in stichting VeeCee om meer in gezamenlijkheid te kunnen optreden.

Vanavond vindt in Amsterdam de eerste bijeenkomst plaats van de groep investeerders. Rond de vijftig man zal aanwezig zijn om expliciet de doelen van VeeCee in woord en daad te steunen.

De initiatiefnemers zijn Newion Investments, Prime Ventures, Henq, Sanoma Ventures en Endeit Capital.

Het doel van de stichting is om de interactie tussen de venture capital professionals te bevorderen. In de grote Nederland omringende landen is het gebruikelijk dat investeerders geregeld samen optrekken om deals te syndiceren, het risico van de investering te delen. Ook stimuleren ze samenwerking tussen elkaars portfoliobedrijven. In Nederland is dat nog niet gebruikelijk, al is een aantal investeerders de laatste kwartalen in hun gemeenschap wel wat vocaler geworden op dit punt.

Ilan Goudsmit van Endeit Capital: “Er zullen vier events per jaar plaatsvinden en we organiseren masterclasses door experts op terreinen als legal, finance, tech, business development en sales.”

VeeCee wil als orgaan ook de venture capital gemeenschap in Nederland (overzicht) zichtbaarder maken.

Omdat Nederlandse VC’s ook steeds meer met buitenlandse investeerders samenwerken wil VeeCee ook buitenlandse communities opzetten, waarschijnlijk in Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Foto: Ant Jackson (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

bas lemmens

heel goed dit hier komen mooie dingen uit

klaas

Super goed nieuws. Dan kunnen partijen die internationaal willen doorbreken ook wat meer kapitaal tot ophalen als ze het nodig hebben. Een goed overzicht van alle investeerder fondsen vind je hier: https://startup-nl.zeef.com/nl/

Henny van der Pluijm

Er zijn in Nederland meer dan 350 investerder fondsen. Een goed overzicht van de beste 100 met onderbouwde kealiteitsindicatie vind je hier: http://www.venturemedia.nl/Venture_Capital_Gids

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond