Deel dit artikel
-

Neelie Kroes geeft Europa meer mobiel internet

Eurocommissaris Neelie Kroes verplicht EU-lidstaten om meer frequentieruimte vrij te maken voor mobiel breedband. Daarmee komt ze operators tegemoet die beloofden meer te investeren als ze meer werkruimte krijgen.

Er komt 120 MHz meer ruimte beschikbaar rondom de 2 GHz-band. In normale mensentaal betekent dat dat er meer ruimte in de lucht komt voor 3G- en 4G-netwerken (snel en sneller mobiel internet).

“Hierdoor kunnen we beter voorzien in de veranderende en groeiende vraag naar breedband”, aldus de Nederlandse politica. “Lidstaten moeten snel hun bestaande licenties aanpassen.”

De nieuwe internetruimte in de lucht moet uiterlijk 30 juni 2014 beschikbaar komen. Kroes komt daarmee tegemoet aan de vraag van de grote mobiele operators. Zij willen wel investeren in nieuwe infrastructuur, maar vonden tot nu toe dat ze te weinig spectrum krijgen om nieuwe diensten in te kunnen aanbieden.

Foto: Re: Publica (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Haarman

Goede zaak. Ik ben blij dat Neelie Kroes de digitale agenda van de EU beheert. Nu nog even die vermaledijde cookie-wet in Nederland mee helpen ombuigen, maar dat ligt natuurlijk in de handen van onze nationale politici (en die hebben momenteel weer andere kopzorgen).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond