Deel dit artikel
-

Neelie Kroes voegt grootste EU-accelerators samen

Eurocommissaris Neelie Kroes lanceert de Accelerator Assembly, een Europese raad waarin twintig grote ‘snelkookpannen voor online ondernemers’ zijn verenigd. Voor Nederland is dat Rockstart.

Daarmee wil de politica het internationale ondernemerschap in de regio een impuls geven. Accelerators zijn op zich al organisaties waarin startende ondernemers worden gedrild om snel en effectief van idee naar product te komen. Door internationaal te koppen bij elkaar te steken, moet verdere kruisbestuiving plaatsvinden. Kroes zet als het ware de communicatieverbindingen op.

Twintig accelerators uit Europa zijn aangesloten bij de raad. Dat kunnen er meerdere per land zijn. Nederland wordt enkel door Rockstart vertegenwoordigd. Engeland is met zeven leden het sterkst vertegenwoordigd.

Het verband is opgericht in het kader van het Future Internet-initiatief. Daarmee probeert de Europese Commissie de internetontwikkelingen in technische en zakelijke zin te bespoedigen. Dit wordt namelijk gezien als een van de groeidiamantjes die bepalend kunnen zijn voor het concurrerend vermogen van Europa.

Deel dit bericht

2 Reacties

Henk

Geestig in dit kader dat mevrouw Kroes vorige week nog eregast was bij de demoday van start-up bootcamp. Politiek blijft verrassen…

Pieter van Herpen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond