Deel dit artikel
-

Netflix verdubbelt resultaat, breidt uit in september

Netflix heeft het bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal zowat verdubbeld ten opzichte van vorig jaar, deels doordat er 1,69 miljoen abonnees bij kwamen en omdat het bedrijf de abonnementsprijs heeft verhoogd. Internationaal groeide Netflix met een half miljoen abonnees.  

De omzet ging (pdf) naar 1,34 miljard dollar, de winst naar 71 miljoen, oftewel 1,15 dollar per aandeel. Een jaar geleden bedroeg de winst 29,5 miljoen.

Vijftien jaar na de oprichting heeft Netflix in totaal 50 miljoen abonnees, waarvan 36 miljoen in de VS. Voor het komende kwartaal rekent het bedrijf op 1,3 miljoen extra abonnees in de VS, en 2,3 miljoen elders.

In september lanceert Netflix in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, België en Luxemburg, met een potentie van 60 miljoen breedbandabonnees. Op de internationale activiteiten wordt nog 15,3 miljoen verlies geleden. Dat wordt het komende kwartaal vermoedelijk 42 miljoen dollar in verband met de uitrol in de diverse Europese landen. Netflix rekent echter op internationale winst ‘binnen afzienbare tijd’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond