Deel dit artikel
-

Netflix in Scandinavië, Benelux niet ver meer weg

De Amerikaanse videodienst Netflix is begonnen in Zweden. Voor 79 kronen krijgen de Zweedse gebruikers een aanbod van eigen en buitenlandse tv-programma’s . Later deze week volgen Noorwegen, Denemarken en Finland.

De komst van Netflix naar de Scandinavische landen was een jaar geleden al aangekondigd, maar er is zeker zes maanden onderhandeld over rechten. Er is een samenwerking opgezet met het Zweedse Spotify, waarbij abonnees van deze streaming audio-dienst Netflix tot eind dit jaar gratis mogen uitproberen. Netfix is eerder dit jaar in Engeland begonnen.

Scandinavië is interessant voor Netflix vanwege de ruim tien miljoen breedband huishoudens. Om die reden staat ook de Benelux op de wenslijst van Netflix, zo wist de LA Times enkele maanden terug al te melden, maar onduidelijk op welke termijn men gaat beginnen. Netflix heeft de domeinnamen Netflix.nl en Netflix.be al in 2008 vastgelegd.

Netflix zal in Nederland te maken krijgen met concurrentie van kabelaars UPC en Ziggo, die allerbei een sterk filmaanbod hebben.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Elja Trum

Klinkt interessant, dat zou omgerekend zo’n 8,50 euro per maand zijn.

Volgens mij is het concept van Netflix veel interessanter dan dat van UPC en Ziggo momenteel. Bij Netflix kun je voor een vast bedrag de hele maand alle series en films kijken die ze hebben. Bij UPC en Ziggo betaal je volgens mij per film ook nog een bedrag.

Roger van Son

Eindelijk! Kan ik mijn favoriete Zweedse series weer gaan volgen. Deze zijn nu juist niet bereikbaar omdat de kabel aanbieder de kanalen niet aanbiedt en ze online worden geblokkeerd vanwege de rechten..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond