Deel dit artikel
-

Aanwas abonnees Netflix valt ietwat tegen

Online videobedrijf Netflix, dat dit najaar in Nederland zijn debuut maakt, heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 29 miljoen dollar op een sterk gestegen omzet van ruim 1 miljard. De aanwas van nieuwe abonnees viel echter tegen.

In het tweede kwartaal kwamen er zeshonderdduizend Amerikaanse abonnees bij, tweehonderduizend minder dan verwacht. Dat brengt het totaal op 38 miljoen, waarvan acht miljoen internationaal. Niet verrassend neemt het aantal mensen dat een nog DVD bestelt bij Netflix (per post bezorgd) af met 1,7 miljoen. De meeste abonnees kijken online.

De hoge(re) verwachtingen van analisten voor wat betreft de Amerikaanse markt waren deels gebaseerd op het succes van eigen ontwikkelde programma’s, zoals het vierde seizoen van Arrested Development. Voor het eerst zijn tv-series die alleen on-demand zijn te bekijken via Netflix genomineerd voor de Emmy Awards. Komend najaar start het weer nieuwe programma’s, onder meer van DreamWorks.

De internationale omzet kwam uit op ruim één miljard dollar. Winst wordt er buiten de VS nog niet gemaakt, maar het verlies van 66 miljoen dollar was minder groot dan verwacht. De lancering in Nederland (‘ongeveer de helft van Canada’, aldus de toelichting) komend najaar gaat volgens het bedrijf wel bijdragen aan de verliezen. Voor het komende kwartaal verwacht Netflix in het algemeen minder winst.

Nabeurs daalde de koers van het aandeel Netflix 6,3 procent naar 245,35 dollar. De koers is sinds januari bijna verdubbeld.

 

 

Deel dit bericht

1 Reactie

John

Had ik maar moeten investeren in Netflix. Dom van me, haha. Een koers die bijna verdubbelt, is niet niks. Maar zelf Netflix een maand uitgeprobeerd, en vond het best wel tegenvallen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond