Deel dit artikel
-

NFC-betalingen naar 100 miljard dollar

Mobiele betalingen met behulp van de NFC-chip stijgen dit jaar naar 4 miljard dollar en in 2016 naar 100 miljard. Dat voorspelt ABI Research. Toch zal de technologie niet meteen massaal voor betalingen worden gebruikt.

De marktvorser voorziet niettemin een forse toename van mobiele NFC-betalingen, ondanks het feit dat Apple als belangrijke leverancier van mobiele telefoons en tablets de technologie nog niet heeft omarmd.

Slechts twee procent van de winkels in de wereld zijn uitgerust met NFC-betaalautomaten. Dat verklaart ook de matige interesse van Apple in de technologie. Toch zal Apple de technologie niet al te lang kunnen negeren, zeggen analisten.

NFC zal in eerste instantie voor transport- en toegangskaarten worden gebruikt. ABI verwacht dat 26 procent van alle NFC-toestellen deze mogelijkheden ondersteunen in 2017. Mogelijk zullen deze toepassingen leiden tot meer betaaltrajecten. De nieuwe mobiele portemonnee van Telefonica’s O2 en Barclays PingIt bieden vooralsnog geen ondersteuning voor NFC.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond