Deel dit artikel
-

Nieuw fonds Index Ventures van 550 miljoen

De van oorsprong Europese investeerder Index Ventures opent een nieuw fonds. Met de vers opgehaalde 550 miljoen dollar wil het meer dan vorig jaar gaan investeren.

Het nieuwe fonds is het achtste in de categorie ‘seed en venture’. Het zullen vooral jonge bedrijven uit de VS, Europa en Israël zijn waarop Index Ventures zich richt.

Deze dagen wordt in de Amerikaanse pers veel gesproken over de dalende waarderingen van startups. Investeerders zullen rendement op hun geld willen zien, wat betekent dat de ondernemers achter de startups echte omzet en winst moeten gaan maken. Index Ventures zegt minder last te hebben van die trend in dalende waarderingen omdat het zich richt op early stage-bedrijven. Daar speelt de vraag over torenhoge waarderingen niet.

Index Ventures maakt ook bekend dat Dick Costolo in dienst treedt als venture partner. Hij werd afgelopen jaren vooral bekend als CEO van Twitter. Hij verliet de berichtendienst in juni 2015.

De investeerder heeft belangen in bedrijven uit 24 landen, waaronder het Nederlandse Adyen, Shapeways en Elastic. Alle portfoliobedrijven samen hebben een omzet van 9,2 miljard dollar, 35.000 mensen in dienst en 2.700 vacatures. Index verkocht zijn belang in Just Eat toen het naar de beurs ging en zit onder meer in BlaBlaCar, Deliveroo, Slack en Sonos.

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond