Deel dit artikel
-

Nieuw groeigeld voor versnellend Klarna

Klarna haalt 32 miljoen euro nieuw groeigeld uit de markt door schuldpapieren uit te geven, geen aandelen. De leiding wil de toch al versnellende omzetgroei een extra duwtje kunnen geven.

Dat maakte de Zweedse onderneming, gespecialiseerd in het achteraf laten betalen van e-commercetransacties, vanochtend bekend. De schuldpapieren gingen naar een aantal grote Scandinavische investeerders. Klarna zegt in de toekomst vaker geld te willen lenen om zijn groei te financieren in plaats van aandelen te verkopen.

Met name de groei in Duitstalige landen en Noord-Europa zijn debet aan de positieve groeiverwachtingen. Ook van de activiteiten in de VS wordt veel verwacht.

In 2015 genereerde Klarna een omzet van 300 miljoen euro, versus 230 miljoen in 2014. Het bedrijf verwacht die groei van dertig procent in het nu lopende jaar te kunnen overtreffen met een verwachting van veertig procent. De onderneming zegt winstgevend te zijn, maar geeft daar geen details over.

Investeerders in het bedrijf van Sebastian Siemiatkowski (foto) zijn onder meer Sequoia Capital, Atomico, General Atlantic, DST en Wellington.

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond