Deel dit artikel
-

Nieuw Windows krijgt notificatiescherm

Microsoft kopieert Apple met de introductie van een nieuw notificatiescherm op de desktop. In video’s van het uitgelekte Windows 9 is onder meer te zien hoe men vanuit de taakbalk bijvoorbeeld Skype-berichten kan lezen.

Apple lanceerde een notificatiescherm al eerder voor MacOS X en breidde die uit voor Yosemite, de nieuwste OS X-versie die vermoedelijk in oktober wordt vrijgegeven.

In Windows verschijnen enkele notificaties in de rechterbovenhoek, maar er bestaat geen mogelijkheid om ze na te lezen. Dat gaat nu dus veranderen, al is niet helemaal duidelijk welke berichten precies verschijnen.

Naar verluidt brengt Microsoft op 30 september onder de codenaam Threshold een vroege proefversie uit van het OS, dat volgend voorjaar officieel moet verschijnen. Allerlei functies die uit Windows 8 werden gesloopt, keren terug, zoals een ouderwets menuscherm met snelkoppelingen naar programma’s.

Nieuw zijn ook virtuele desktops, die ook al heel lang in MacOS X bestaan. Hiermee kunnen gebruikers schakelen tussen verschillende desktopconfiguraties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond