Deel dit artikel
-

Nieuwe baas voor Google+ verklapt herpositionering

Bradley Horowitz is de nieuwe baas van Google+, de profielensite van Google die maar niet weet door te breken als concurrent van Facebook.

Techcrunch brengt het nieuws als gerucht, maar ziet het al snel in korte bewoording bevestigd door Horowitz zelf.

Opvallend aan Horowitz’ bericht is dat hij niet spreekt over Google+ maar over Photos en Streams. Dat lijkt een bevestiging voor het gerucht dat al langer de ronde doet dat Google zijn profielensite wil opsplitsen in een profielensite annex berichtenstroom en een aparte fotodienst.

De Amerikaan was samen met Vic Gundotra in 2011 verantwoordelijk voor de lancering van Google+. Dankzij de nauwe integratie met Gmail groeide het gebruikersbestand betrekkelijk snel tot enkele honderden miljoen gebruikers. Hun betrokkenheid en mate van activiteit is echter niet te vergelijken met die van Facebookgebruikers.

Horowitz neemt de rol over van David Besbris. Hij stond sinds Gundotra’s vertrek aan het roer van Plus. In dat jaar liet hij weinig van zich horen, noch kwam er duidelijkheid over de koers die hij wilde varen. De overname van fotodienst Odysee vorige maand deed de speculatie aanzwellen dat Google+ zou worden gesplitst in een foto- en berichtendienst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond