Deel dit artikel
-

Nieuwe baas voor T-Mobile Nederland

(update) T-Mobile Nederland krijgt mogelijk op korte termijn een nieuwe directeur. Een topbestuurder van moederbedrijf Deutsche Telekom zou volgend jaar al aantreden.

De doorgaans goedingelichte Duitse zakenkrant Financial Times Deutschland meldt dat Thomas Berlemann volgend jaar directeur in Nederland wordt van T-Mobile.

De Duitser wordt aangesteld om de groei van het lokale DT-filiaal op gang te brengen. Afgelopen kwartaal zag T-Mobile in Nederland de omzet met een kleine vijf procent dalen tot 428 miljoen euro. Het ligt voor de hand dat de tv- en internetproposities meer naar voren worden geschoven.

Een woordvoerder van T-Mobile Nederland kon kort voor publicatie niet inhoudelijk ingaan op het bericht in FT Deutschland.

Het is niet bekend welke rol een nieuwe directeur in de lokale leiding zou vervullen en wiens positie hij dan overneemt.

(update 09-12, 10u57: T-Mobile Nederland laat in een verklaring weten:
“Thomas Berlemann volgt Bart Weijermars op die heeft besloten T-Mobile Nederland te verlaten per 31 december 2011 om buiten de Deutsche Telekom Group nieuwe uitdagingen aan te gaan.”)

Berlemann, nu director of Sales & Service en baas Klantenservice bij DT Duitsland, zou naar Nederland komen op een moment dat T-Mobile zich in ruw vuurwater kan begeven. Mededingingsautoriteit NMa onderzoekt Nederlands drie grootste mobiele aanbieders op de vraag of ze verboden prijsafspraken en marktverdelingen hebben gemaakt.

De mogelijke nieuwe directeur zou verantwoording afleggen aan Claudia Nemat, die in het DT-bestuur over de Eiurope activiteiten gaat. In een bestuursstoel naast haar zit de Nederlander Niek-Jan van Damme, die verantwoordelijk is voor de Duitse binnenlandse activiteiten van het concern.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond