Deel dit artikel
-

Nieuwe investeerders voor ‘Nederlandse startup’ Gidsy

Gidsy staat op het punt zijn eerste financieringronde af te sluiten. Het groeigeld wordt aangewend om de dienst in een klap breed, internationaal te lanceren.

Tot de investeerders behoren Index Ventures (portfolio) en Sunstone Capital (portfolio) en angels als Werner Vogels (Amazon), Eric Wahlforss en Alexander Ljung (oprichters Soundclound) en Matt Stinchcomb (oprichters Etsy).

Om hoeveel geld het gaat, houdt Gidsydirecteur Edial Dekker voor zich. “Het is een vrij hoog bedrag. We kunnen er een jaar à anderhalf mee vooruit.”

“Begin januari maken we meer details bekend over de transactie. We gaan het geld gebruiken om te groeien. Dat betekent mensen aannemen aan de ene kant en aan de andere kant gaan we onze dienst in meerdere landen tegelijk lanceren. Nu werken we nog van stad naar stad.”

Het technisch team werkt aan een mobiele app.

Gidsy is een startend bedrijf van onder meer de Nederlandse broers Edial en Floris Dekker. De onderneming opereert vanuit Berlijn. Gidsy.com is een online marktplaats waar gelijkgestemden activiteiten met elkaar kunnen organiseren, zoals rondleidingen, uitstapjes en ander georganiseerd groepsvermaak.

De site beschrijft de activiteiten met foto’s, beschrijving, tijd en locatie. Gidsy zorgt ervoor dat er betaald en geboekt wordt en ontvangt daarvoor een vergoeding van tien procent per boeking.

Sinds de lancering op 2 november werden er 350 boekingen gedaan via de site. Dekker noemt zich daarmee tevreden.

Foto: Ken Mayer (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Wouter

Interessant! Die ene broer zou wel iets minder vaak ‘zeg maar’ kunnen zeggen 🙂

Godfried

Gefeliciteerd Floris en broer. Knappe prestatie van jullie. Hopelijk gaan we nog veel van jullie en Gidsy horen!

Richard van W.

Geen idee WAAROM Emerce zoveel aandacht geeft aan dit concept,volgens mij reeds de 2e maal in 1 maand tijd,wellicht goede contacten bij de redactie?

Anyway, het concept is voor 80% een copy-paste van het Amerikaanse Meetup.com,grootste verschil is het lucratievere inkomstenmodel..tevens is er al aantal jaren een concept in NL actief wat grotendeels hetzelfde is: nieuwemensenlerenkennen.nl….

Persoonlijk ben ik dus van mening dat het verkrijgen van een financiering een grotere prestatie is dan het lanceren van het concept…alhoewel de uitspraak..

“Het is een vrij hoog bedrag. We kunnen er een jaar à anderhalf mee vooruit.”

..Ook weer vrij breed interpreteerbaar is..

Kortom: erg veel aandacht voor een copy-paste concept..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond