Deel dit artikel
-

Nieuwe investering SEOshop: miljoen voor Europese groei

Webwinkelplatform SEOshop trekt in een nieuwe financieringsronde 1,1 miljoen euro groeigeld aan bij HENQ Venture Capital. Het bedrijf wil zijn koploperspositie in meer landen kunnen uitbuiten.

Directeur Ruud Stelder biedt de diensten van zijn bedrijf al aan in de Benelux en Duitsland en ziet daarom het groeipotentieel van de buitenlandse markt. De Duitse activiteiten zijn nog redelijk vers, maar gaven de directie voldoende inzicht om te snappen dat hun platform ook in andere landen kan aanslaan.

Stelder denkt een voordeel te hebben op Amerikaanse bedrijven omdat SEOshop als Europees bedrijf de lokale culturen en gebruiken kent en eigen kan maken. Bovendien heeft zijn SaaS-oplossing voor e-commerce nog niet veel lokale concurrenten. SEOshop biedt aspirerende ondernemers als het ware een webwinkel in een doosje. De techniek achter de shop is open en flexibel zodat derde partijen betrekkelijk eenvoudig nieuwigheden kunnen bouwen rond Stelders platform.

Investeerder HENQ nam begin 2011 een belang in SEOshop, dat daarmee zijn bedrijfsmodel omkeerde van softwareleverancier in platformeigenaar. Naar eigen zeggen bedient het Amsterdamse bedrijf nu zo’n drieduizend klanten (ondernemers), boekte vorig jaar een groei van 250 procent en verwacht dat in 2013 te overtreffen met zeker driehonderd procent groei.

Foto: Tatiana Gerus (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Steven Koopmans

Gefeliciteerd! We gaan hopelijk nog veel van jullie horen!

Gerard Franken

Gefeliciteerd en veel succes gewenst in de toekomst!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond